Trends International, Kitchen Designer, Renovation
Trends International, Kitchen Designer, Renovation

This award winning villa renovation in Fendalton was a major change for our client. The kitchen was dark and had an overlarge unbalanced kitchen area. This large kitchen also blocked any sunlight provided by the windows and french doors. Relocating the kitchen to the darker back wall allowed for a much better layout for the kitchen whilst opening up the living areas to the sunniest part of the room. The dining table now sits to the side of the kitchen to provide a much better flow.

Trends International, Kitchen Designer, Renovation
Trends International, Kitchen Designer, Renovation

View from the dining table showing the under-bench microwave and the wooden flooring used throughout the renovation area.

Trends International, Kitchen Designer, Renovation
Trends International, Kitchen Designer, Renovation

A closeup view of the door/drawer style. This is in keeping with the style of this home.

Trends International, Kitchen Designer, Renovation
Trends International, Kitchen Designer, Renovation

This award winning villa renovation in Fendalton was a major change for our client. The kitchen was dark and had an overlarge unbalanced kitchen area. This large kitchen also blocked any sunlight provided by the windows and french doors. Relocating the kitchen to the darker back wall allowed for a much better layout for the kitchen whilst opening up the living areas to the sunniest part of the room. The dining table now sits to the side of the kitchen to provide a much better flow.

1/14
TIDA HC CERTIFICATE.JPG
Riccarton Renovation, Kitchen Design, Interior Design, Christchurch Kitchen Renovation
Riccarton Renovation, Kitchen Design, Interior Design, Christchurch Kitchen Renovation

This small townhouse was opened up by removing the wall between the aged Kitchen and dining living room and the kitchen and laundry. This gave us wall space for a large pantry, a hideaway laundry and an open plan kitchen, dining & living room. With the breakfast island for entertaining and gaining the natural sunlight was huge advantage to this small townhouse.

Riccarton Renovation, Kitchen Design, Interior Design, Christchurch Kitchen Renovation
Riccarton Renovation, Kitchen Design, Interior Design, Christchurch Kitchen Renovation

Riccarton Renovation, Kitchen Design, Interior Design, Christchurch Kitchen Renovation
Riccarton Renovation, Kitchen Design, Interior Design, Christchurch Kitchen Renovation

The new laundry was hidden behind the kitchen nib wall and has plenty of storage for the new bi-fold pantry space.

Riccarton Renovation, Kitchen Design, Interior Design, Christchurch Kitchen Renovation
Riccarton Renovation, Kitchen Design, Interior Design, Christchurch Kitchen Renovation

This small townhouse was opened up by removing the wall between the aged Kitchen and dining living room and the kitchen and laundry. This gave us wall space for a large pantry, a hideaway laundry and an open plan kitchen, dining & living room. With the breakfast island for entertaining and gaining the natural sunlight was huge advantage to this small townhouse.

1/11
Architectural Designers Christchurch, Kitchen Design, Merivale Townhouses, New Build
Architectural Designers Christchurch, Kitchen Design, Merivale Townhouses, New Build

This new townhouse was replicated in both homes. A large kitchen window and side window dictated this kitchens layout. With sweeping bench-tops around and the island in the middle this kitchen plenty of work-space.

Architectural Designers Christchurch, Kitchen Design, Merivale Townhouses, New Build
Architectural Designers Christchurch, Kitchen Design, Merivale Townhouses, New Build

The island hides the bottle fridge and the black appliances work in with the bench tops & lights.

Architectural Designers Christchurch, Kitchen Design, Merivale Townhouses, New Build
Architectural Designers Christchurch, Kitchen Design, Merivale Townhouses, New Build

Tall cabinets, pantry and an angled china cabinet feature on the back wall in this high gloss kitchen.

Architectural Designers Christchurch, Kitchen Design, Merivale Townhouses, New Build
Architectural Designers Christchurch, Kitchen Design, Merivale Townhouses, New Build

This new townhouse was replicated in both homes. A large kitchen window and side window dictated this kitchens layout. With sweeping bench-tops around and the island in the middle this kitchen plenty of work-space.

1/3
Kitchen Designer Ferrymead, Sumner, Christchurch, Cottage Kitchen, Renovation
Kitchen Designer Ferrymead, Sumner, Christchurch, Cottage Kitchen, Renovation

The new relocated kitchen in this small cottage now sits where the original laundry and lean too toilet were. By opening up this area we were able to make a beautiful flowing kitchen with an angled ceiling and bay window area.

Kitchen Designer Ferrymead, Sumner, Christchurch, Cottage Kitchen, Renovation
Kitchen Designer Ferrymead, Sumner, Christchurch, Cottage Kitchen, Renovation

The angled ceiling created a lovely feature to this new kitchen and enhanced the wall shape by using a lovely blue paint. Floors were replicated to match the rest of the flooring throughout.

Kitchen Designer Ferrymead, Sumner, Christchurch, Cottage Kitchen, Renovation
Kitchen Designer Ferrymead, Sumner, Christchurch, Cottage Kitchen, Renovation

This kitchen has a large 1 1/4 sink with drainer tray. to gain extra bench space you can have a single with drainer or under mounted sink as an option.

Kitchen Designer Ferrymead, Sumner, Christchurch, Cottage Kitchen, Renovation
Kitchen Designer Ferrymead, Sumner, Christchurch, Cottage Kitchen, Renovation

The new relocated kitchen in this small cottage now sits where the original laundry and lean too toilet were. By opening up this area we were able to make a beautiful flowing kitchen with an angled ceiling and bay window area.

1/9
Hanmer Springs, Kitchen Renovation, Kitchen Designer Christchurch, Interior Designer Christchurch
Hanmer Springs, Kitchen Renovation, Kitchen Designer Christchurch, Interior Designer Christchurch

The final result with a 900w freestanding oven, large work space areas with new island seating area, tall shelving and surround floating shelving with lighting under

Hanmer Springs, Kitchen Renovation, Kitchen Designer Christchurch, Interior Designer Christchurch
Hanmer Springs, Kitchen Renovation, Kitchen Designer Christchurch, Interior Designer Christchurch

Handle-less ply kitchen with matching wood trim on the tall shelving unit & floating shelving. The wooden flooring completes the look.

Hanmer Springs, Kitchen Renovation, Kitchen Designer Christchurch, Interior Designer Christchurch
Hanmer Springs, Kitchen Renovation, Kitchen Designer Christchurch, Interior Designer Christchurch

View of the side wall with the Hallway closet behind which we used to create the space for the pantry & corner bench

Hanmer Springs, Kitchen Renovation, Kitchen Designer Christchurch, Interior Designer Christchurch
Hanmer Springs, Kitchen Renovation, Kitchen Designer Christchurch, Interior Designer Christchurch

The final result with a 900w freestanding oven, large work space areas with new island seating area, tall shelving and surround floating shelving with lighting under

1/12