_78A7907.jpg

Kitchen Design

Trends International, Kitchen Designer, Renovation
Trends International, Kitchen Designer, Renovation

This award winning villa renovation in Fendalton was a major change for our client. The kitchen was dark and had an overlarge unbalanced kitchen area. This large kitchen also blocked any sunlight provided by the windows and french doors. Relocating the kitchen to the darker back wall allowed for a much better layout for the kitchen whilst opening up the living areas to the sunniest part of the room. The dining table now sits to the side of the kitchen to provide a much better flow.

Trends International, Kitchen Designer, Renovation
Trends International, Kitchen Designer, Renovation

View from the dining table showing the under-bench microwave and the wooden flooring used throughout the renovation area.

Trends International, Kitchen Designer, Renovation
Trends International, Kitchen Designer, Renovation

A closeup view of the door/drawer style. This is in keeping with the style of this home.

Trends International, Kitchen Designer, Renovation
Trends International, Kitchen Designer, Renovation

This award winning villa renovation in Fendalton was a major change for our client. The kitchen was dark and had an overlarge unbalanced kitchen area. This large kitchen also blocked any sunlight provided by the windows and french doors. Relocating the kitchen to the darker back wall allowed for a much better layout for the kitchen whilst opening up the living areas to the sunniest part of the room. The dining table now sits to the side of the kitchen to provide a much better flow.

1/14

Kitchen Renovation

This Trends Award wining 1940's family villa nestled in Fendalton, required a renovation which included the kitchen family room area. A previous addition had not been designed to help this home flow. The access was via the laundry was via the and the large dark strange shaped kitchen took over this room. By relocating the kitchen to the back wall we were able to open through the old bathroom creating a new hallway which incorporates a hidden laundry and relocate the bathroom to the other side. Suddenly this home worked. Not only could you walk right through the home but the new kitchen was in keeping with the era of this dwelling. 

Click photo to enlarge gallery
FavHAA.jpg
Riccarton Renovation, Kitchen Design, Interior Design, Christchurch Kitchen Renovation
Riccarton Renovation, Kitchen Design, Interior Design, Christchurch Kitchen Renovation

This small townhouse was opened up by removing the wall between the aged Kitchen and dining living room and the kitchen and laundry. This gave us wall space for a large pantry, a hideaway laundry and an open plan kitchen, dining & living room. With the breakfast island for entertaining and gaining the natural sunlight was huge advantage to this small townhouse.

Riccarton Renovation, Kitchen Design, Interior Design, Christchurch Kitchen Renovation
Riccarton Renovation, Kitchen Design, Interior Design, Christchurch Kitchen Renovation

Riccarton Renovation, Kitchen Design, Interior Design, Christchurch Kitchen Renovation
Riccarton Renovation, Kitchen Design, Interior Design, Christchurch Kitchen Renovation

The new laundry was hidden behind the kitchen nib wall and has plenty of storage for the new bi-fold pantry space.

Riccarton Renovation, Kitchen Design, Interior Design, Christchurch Kitchen Renovation
Riccarton Renovation, Kitchen Design, Interior Design, Christchurch Kitchen Renovation

This small townhouse was opened up by removing the wall between the aged Kitchen and dining living room and the kitchen and laundry. This gave us wall space for a large pantry, a hideaway laundry and an open plan kitchen, dining & living room. With the breakfast island for entertaining and gaining the natural sunlight was huge advantage to this small townhouse.

1/11

Kitchen Renovation

A small granny flat was crying out for a complete uplift. Removing walls and reconfiguring the layout created a wonderful light, bright, new entertaining space. The stunning taupe Graphite sink complements the stone bench top. The new extra-wide range hood with glass splash back create a sense of space in this tight kitchen. The bespoke handmade light fixture was a special feature of the client. New paint with light blinds and new fixtures and fittings enhance this once dark home. 

Click photo to enlarge gallery
FavHAA.jpg
Architectural Designers Christchurch, Kitchen Design, Merivale Townhouses, New Build
Architectural Designers Christchurch, Kitchen Design, Merivale Townhouses, New Build

This new townhouse was replicated in both homes. A large kitchen window and side window dictated this kitchens layout. With sweeping bench-tops around and the island in the middle this kitchen plenty of work-space.

Architectural Designers Christchurch, Kitchen Design, Merivale Townhouses, New Build
Architectural Designers Christchurch, Kitchen Design, Merivale Townhouses, New Build

The island hides the bottle fridge and the black appliances work in with the bench tops & lights.

Architectural Designers Christchurch, Kitchen Design, Merivale Townhouses, New Build
Architectural Designers Christchurch, Kitchen Design, Merivale Townhouses, New Build

Tall cabinets, pantry and an angled china cabinet feature on the back wall in this high gloss kitchen.

Architectural Designers Christchurch, Kitchen Design, Merivale Townhouses, New Build
Architectural Designers Christchurch, Kitchen Design, Merivale Townhouses, New Build

This new townhouse was replicated in both homes. A large kitchen window and side window dictated this kitchens layout. With sweeping bench-tops around and the island in the middle this kitchen plenty of work-space.

1/3

Townhouse Kitchen

These townhouse kitchens are of the highest quality. With stunning appliances, ample storage, tall glass cabinet and large work areas these kitchen have it all. Wooden flooring flows throughout this living area along with the indoor outdoor flow from both ends of this space, this kitchen works fabulously for entertaining. The stunning Granite Bench tops are set off with the black Oven, Hob & Range hood and the Island houses a hideaway under bench drinks fridge. These kitchen are light bright and airy.

Click photo to enlarge gallery
FavHAA.jpg
Kitchen Designer Ferrymead, Sumner, Christchurch, Cottage Kitchen, Renovation
Kitchen Designer Ferrymead, Sumner, Christchurch, Cottage Kitchen, Renovation

The new relocated kitchen in this small cottage now sits where the original laundry and lean too toilet were. By opening up this area we were able to make a beautiful flowing kitchen with an angled ceiling and bay window area.

Kitchen Designer Ferrymead, Sumner, Christchurch, Cottage Kitchen, Renovation
Kitchen Designer Ferrymead, Sumner, Christchurch, Cottage Kitchen, Renovation

The angled ceiling created a lovely feature to this new kitchen and enhanced the wall shape by using a lovely blue paint. Floors were replicated to match the rest of the flooring throughout.

Kitchen Designer Ferrymead, Sumner, Christchurch, Cottage Kitchen, Renovation
Kitchen Designer Ferrymead, Sumner, Christchurch, Cottage Kitchen, Renovation

This kitchen has a large 1 1/4 sink with drainer tray. to gain extra bench space you can have a single with drainer or under mounted sink as an option.

Kitchen Designer Ferrymead, Sumner, Christchurch, Cottage Kitchen, Renovation
Kitchen Designer Ferrymead, Sumner, Christchurch, Cottage Kitchen, Renovation

The new relocated kitchen in this small cottage now sits where the original laundry and lean too toilet were. By opening up this area we were able to make a beautiful flowing kitchen with an angled ceiling and bay window area.

1/9

Kitchen Renovation

The result of a large renovation on this home resulted in the new kitchen being relocated to the living end of the home. Originally the laundry with lean-to toilet this area was gutted and renewed. Keeping the original laundry window as the theme, we replicated the windows which now is the window seating area. The shapes are amazing in this room with the angles emphasized by the blue paint. Extra tall cabinets and a clever use of the adjoining walls to the new laundry area have created a spacious yet functional new kitchen. Glossy Redwood floors complete this kitchen. 

Click photo to enlarge gallery
FavHAA.jpg
Hanmer Springs, Kitchen Renovation, Kitchen Designer Christchurch, Interior Designer Christchurch
Hanmer Springs, Kitchen Renovation, Kitchen Designer Christchurch, Interior Designer Christchurch

The final result with a 900w freestanding oven, large work space areas with new island seating area, tall shelving and surround floating shelving with lighting under

Hanmer Springs, Kitchen Renovation, Kitchen Designer Christchurch, Interior Designer Christchurch
Hanmer Springs, Kitchen Renovation, Kitchen Designer Christchurch, Interior Designer Christchurch

Handle-less ply kitchen with matching wood trim on the tall shelving unit & floating shelving. The wooden flooring completes the look.

Hanmer Springs, Kitchen Renovation, Kitchen Designer Christchurch, Interior Designer Christchurch
Hanmer Springs, Kitchen Renovation, Kitchen Designer Christchurch, Interior Designer Christchurch

View of the side wall with the Hallway closet behind which we used to create the space for the pantry & corner bench

Hanmer Springs, Kitchen Renovation, Kitchen Designer Christchurch, Interior Designer Christchurch
Hanmer Springs, Kitchen Renovation, Kitchen Designer Christchurch, Interior Designer Christchurch

The final result with a 900w freestanding oven, large work space areas with new island seating area, tall shelving and surround floating shelving with lighting under

1/12

Kitchen Renovation

Our clients 1970's home required a large renovation. The original kitchen was a tight space with narrowed bench tops and very little storage space. A tiny island semi closed off this room. By knocking through a hallway cupboard we were able to widen this kitchen to incorporate my clients brief of a 900w Oven. The deep cabinets allowed for more bench space and we were able to replicate the original open shelving feature. A seating area was a must and the floating shelving sets off the spacious airy feel of this kitchen renovation.

Click photo to enlarge gallery